Α) Σύμφωνα με τον 4808/2021 ο εργαζόμενος, που απολύθηκε από την εργασία του για λόγους του άρθρου 66  παρ. 1 του νόμου (άκυρη απόλυση) δύναται, αντί να διεκδικήσει την αναγνώριση της ακυρότητας της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και την επιστροφή στην εργασία του, να ζητήσει από το Δικαστήριο να του επιδικάσει πρόσθετη (έξτρα) αποζημίωση. Το αίτημα μπορεί να το υποβάλει ο εργαζόμενος σε κάθε στάδιο της δίκης, σε πρώτο ή και δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, και

Β) Ο εργαζόμενος, που απολύθηκε από την εργασία του για άλλους λόγους, εκτός των παραπάνω λόγων, δηλαδή α) λόγω έντασης στις σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου, που δεν καλύπτεται από τις περιπτώσεις του άρθρου 66  παρ. 1 ν. 4808/2021 και β) λόγω οικονομοτεχνικών λόγων της επιχείρησης (καταχρηστική απόλυση) το δικαστήριο, αντί οποιασδήποτε άλλης συνέπειας, επιδικάζει υπέρ του εργαζομένου πρόσθετη (έξτρα) αποζημίωση.  

Γ) Η έξτρα αποζημίωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τακτικών αποδοχών (3) μηνών ούτε μεγαλύτερη του διπλάσιου της κατά νόμο αποζημίωσης, λόγω καταγγελίας κατά τον χρόνο απόλυσης (άρθρο 66 παρ. 3 και 4 ν. 4808/2021).

Σημείωση

Αν προστεθούν και οι τακτικές αποδοχές 12 μηνών της κανονικής αποζημίωσης, που δικαιούται ο μισθωτός, εφ όσον έχει από 16 έτη και πάνω συμπληρωμένα στον ίδιο εργοδότη, τότε το συνολικό ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει έως τις αποδοχές 36 μηνών.

Δ) Το εύρος της έξτρα αποζημίωσης το καθορίζει το δικαστήριο με δυο βασικά κριτήρια

α)  την ένταση του πταίσματος του εργοδότη και

β) την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση του εργαζομένου και του εργοδότη.